Nya Filmstaden – Uppsala

SF i Uppsala har ambitionen att samordna tre befintliga biografer på en ny plats i en ny byggnad som även ska innehålla restauranger och caféer. Sommartid med uteserveringar.

  • Kund: Uppsala Akademiförvaltning
  • Ort: Uppsala
  • Vi bidrar med: Centrumutveckling – Analys & rådgivning / Centrumutveckling – Design & funktion/ Centrumutveckling – Etablering & uthyrning / Centrumutveckling – Bygg & teknik/ Centrumutveckling

Beskrivning:

Den nya bioanläggningen i korsningen Klostergatan/Dragarbrunnsgatan ska ersätta tre befintliga SF-biografer i centrala Uppsala. Dessa anläggningar har tillsammans 17 salonger med totalt 1 600 stolar. Den nya Filmstaden kommer enligt planen att innehålla 6 500 kvm lokaler, varav 6 000 kvm bio fördelat på 13 salonger med 1 500 stolar. En orsak till minskat antal stolar i den nya anläggningen är man satsar på ett betydligt större benutrymme. Detta är ett aktivt val som bidrar till en bättre bioupplevelse.

2 000 kvm är reserverade för matupplevelser. Tanken är att det ska finnas externa restauranger och caféer i anslutning till biosalongerna på de olika våningsplanen. Anläggningen kommer även att användas för konferenser och event.

Den nya Filmstaden i kvarteret kommer att bidra till att hela Uppsala city blir än mer levande och attraktivt. Bedömningen är att Filmstaden kommer att generera ett flöde om 700 000–750 000 besökare per år. Det ger underlag för en utökad etablering av restauranger och service i närbelägna kvarter.

KONTAKTA LARS TOLL FÖR MER INFORMATION

+46 (0)70-559 66 55 eller lars.toll@ncmd.se