Falan Gallerian, Falun

Trots en ganska vag profil bedömdes gallerian genom sitt läge ha en stor utvecklingspotential. NCM Development deltog i arbetet med att ta fram ett vinnande koncept.

  • Kund: Diös Fastigheter

  • Ort: Falan Gallerian, Falun

  • Vi bidrar med: Kommersiell utveckling – projektgenomförande/uthyrning

Beskrivning:

NCM kommer in i bilden år 2006, då den nya ägaren Diös vill studera möjligheten att utveckla Falan Gallerian till en attraktiv och lönsam marknadsplats för framtiden. Gallerian låg i den ena änden av en av stadens handelsgator. Hur skulle man kunna göra gallerian modern och skapa ett flöde? Utöver Polarn & Pyret, Team Sportia och en välkänd funkisbiograf fanns bara några enstaka butiker. Fastigheten hade eftersatt underhåll och brister i logistik/tillgänglighet, bland annat fanns tre olika entréer som var dåligt exponerade.

Fysisk inventering, empiriska platsstudier och SWOT-analys visade att såväl butiksutbud som miljö måste moderniseras för att kunna attrahera nya kunder till gallerian och därigenom öka omsättningsutvecklingen. En bärande del i framgångsreceptet skulle komma att ligga i det nya konceptet ”Den trendiga gallerian sport- och teknikfreaks samt stora och små modelejon”. Här ingick förutom ett förnyat butiksutbud en satsning på att modernisera fastighetens utformning, teknik och utsmyckning.

Entréer, fasader och butikslokaler moderniseras, fler parkeringsplatser tillkommer och den tidigare butiksytan på 3.400 kvm i ett plan utökas till 5.600 kvm i två plan. Nu mynnar två tydligt definierade galleristråk ut i ett gemensamt ”food court” som även förenar de två våningarna. Utöver nya hyresgäster från välkända varumärken tillkom ytterligare atmosfär genom ett ljust och luftigt café på övre planet med utsikt över Fisketorget och ålandskapet. Drygt tio år efter invigningen är Falan Gallerian fortfarande ett mycket uppskattat inslag i stadsbilden och ett populärt mål för shopping, luncher och fika – inte minst för att det välkomnar föräldrar som vill umgås när de har barnvagnen med sig.

KONTAKTA LARS TOLL FÖR MER INFORMATION

+46 (0)70-559 66 55 eller lars.toll@ncmd.se