Bolinder Strand

Med ett lyckat, samlat grepp kan hela Bolinder Strand tillföra kommunen värden och ge de närboende en förbättrad närmiljö – men det är en utmaning som kommer kräva samverkan med fokus på flexibilitet och långsiktighet. NCM genomförde en kommersiell strategi med föreslagna utvecklingsvägar för Bolinderverkens gamla byggnader.

  • Kund: JM

  • Ort: Bolinder Strand, Järfälla, Stockholm

  • Vi bidrar med: Kommersiell strategi innehållande en kommersiell analys, platsens potential och föreslagna utvecklingsvägar

Beskrivning:

Bolinder Strand är ett fantastiskt område enbart ett stenkast från Mälaren. Området är ett tidigare fabriksområde och är både uppfört och använt av gjuteri- och mekanikföretaget Bolinders. Industriverksamheten har satt sin prägel på området med flertalet anrika och k-märkta fabriksbyggnader. ​

Utvecklingen av området har inspirerats av dess historia varav anrika industribyggnader valts att bevaras vilket idag symboliserar områdets karaktär. Utöver bostäder ca 1 000 bostäder finns även 11 700 kvm kommersiella lokaler i Bolinderverkens gamla byggnader som lidar av stora vakans- och uthyrningsproblem.

NCM genomförde en kommersiell strategi för området innehållande en kommersiell analys, platsens potential och föreslagna utvecklingsvägar för hur bolaget ska ta tillvara på Bolinderverkens gamla byggnader i syfte att fylla de tomma byggnaderna med liv och etablera verksamheter som tillför något till hela området.​ Strategin är baserad på ett gediget evidensbaserat analysarbete som lagt grunden för hur utveckling kan ske.

KONTAKTA JOHANNA HOLMBERG
FÖR MER INFORMATION

+46 (0)70-339 63 12 eller johanna.holmberg@ncmd.se